Založ si blog

Príbeh firmy Netflix: streamovací gigant stále rastie

Príjmy Netflixu za obdobie dvanásť mesiacov končiacich 30. júna 2023 boli na úrovni 32,126 miliárd dolárov, čo predstavuje medziročný nárast o 3,53 %.

Podľa posledných zverejnených čísel, video streamovania služba zaznamenala v období apríl až jún 2023 aj solídny nárast predplatiteľov, a to o 5,9 milióna. Prírastky vo forme platiacich zákazníkov tak hravo prekonali predpovede analytikov – a teda nárast na úrovni 2,2 milióna predplatiteľov.

Netflix tak ukončil mesiac jún s celkovým počtom 238,4 miliónov celosvetových predplatiteľov.

Solídne zisky do budúcnosti

Celkovo sa očakáva, že za rok 2023 Netflix zvýši používateľskú bázu až na 251,15 milióna, čo predstavuje pekný 8,8% nárast z približne 230,75 milióna predplatiteľov v roku 2022.

Nárast tržieb spoločnosti má v priebehu nasledujúcich štyroch rokov dosiahnuť úroveň v priemere 12% ročne. Je to viac ako je predpokladaný 8% ročný priemerný rast predplatiteľov. [1]

Pokiaľ ide o príjmy Netflixu, streamovacia platforma vygenerovala v uplynulom roku 2022 tržby v objeme 31,61 miliardy USD a projekcie ukazujú, že v roku 2023 sa tržby zvýšia o približne 7 %, čiže dosiahnu úroveň približne 33,7 miliardy USD. [2]

Zloženie príjmov generovaných Netflixom celosvetovo v 2. štvrťroku 2023 ukazuje dominantnú pozíciu regiónu USA a Kanady s trhovým podielom 47%. Nasleduje región Európy, stredného východu a Afriky s 31%, región Latam (12,9%) a Ázia Pacifik (11,3%).

Zdroje najväčších príjmov

Z čísiel hore logicky vyplýva, že väčšina predplatiteľov Netflixu bola zo Spojených štátov a Kanady (75,57 milióna predplatiteľov). Predplatitelia zo Spojených štátov a Kanady taktiež vygenerovali Netflixu najvyššie priemerné mesačné príjmy na zákazníka – a to vo výške 16,37 USD. Priemerný príjem Netflixu na používateľa v Európe, Afrike a na Strednom východe bol o niečo nižší na úrovni 10,87 USD. Predstavuje to však pozoruhodný medziročný nárast o 16 %. Príjmy na zákazníka v regióne Latinskej Ameriky, Ázie a Tichomoria boli okolo 8,3 USD.

Konvertovanie na platiacich zákazníkov

Podľa Netflix, zhruba 100 miliónov používateľov po celom svete streamuje jeho služby prostredníctvom vypožičaných účtov. To či sa bude spoločnosti dariť aj do budúcna bude do veľkej miery závisieť od toho, ako sa vysporiada s problémom týchto neplatiacich zákazníkov.

Netflix sa rozhodol zasiahnuť proti  problému zdieľania hesiel, čo sa podľa spoločnosti v praxi týkalo až jedného z dvoch predplatiteľov.

Úroveň 5,9 milióna platiacich zákazníkov, ktoré Netflix získal v druhom štvrťroku 2023 (oproti nárastu o 1,75 miliónov v 1. kvartáli 2023) sa spoločnosti podarilo dosiahnuť čiastočne aj vďaka freeriderom, ktorí sa rozhodli zostať na platforme a platiť za svoj vlastný účet.

Počet priemerných denných registrácií sa tak viac ako zdvojnásobil v porovnaní s obdobím pred zmenami.

Naviac, nový testovací program, ktorý bol spustený na trhoch v Čile, Kostarike a Peru naznačuje zmenu stratégie ako efektívnejšie speňažiť svoje služby. V rámci tohto programu môžu predplatitelia pridať „podúčty“ až pre dvoch ľudí, s ktorými nežijú, za poplatok približne 3 doláre mesačne.

Ozios-Austera-Netflix dokazal vyrazne zvysit pocet novych zakaznikov

Výkonnosť akcií spoločnosti Netflix za posledných 5 rokov. Zdroj: tradingview.com

Pokračovanie vzostupu digitálnych bánk je nezadržateľné. Klasické banky majú čo robiť, aby udržali krok

02.04.2024

Väčšinu bankových transakcií dnes ľudia robia z pohodlia domova. Digitálny vek umožňuje takmer neobmedzenú dostupnosť takýchto úkonov, bez potreby fyzickej návštevy pobočiek, vďaka čomu sa stále viac na trhu rozrastajú digitálne banky, ktoré ponúkajú svoje služby iba online. Spoločnosti ako Revolut, Manzo alebo Monese sa tešia nesmiernej popularite hlavne [...]

Nová regulácia kryptomien (MiCA) otvára novú éru pre virtuálne meny

12.02.2024

Regulácia MiCA (Markets in Crypto Assets) predstavuje revolučný krok v rámci európskych trhov s kryptoaktívami, prinášajúci nové možnosti a lepšiu bezpečnosť do tohto dynamického a rýchlo rastúceho odvetvia. Pre Európsku úniu je to vstupenka do novej éry v digitálnom finančnom svete. Tento právny rámec, ktorý má 150 strán, je založený na obdobných pravidlách [...]

Meta Platforms čelí v EÚ obmedzenia a možnému zákazu reklamy

24.11.2023

Americkej spoločnosti Meta Platforms, ktorá prevádzkuje sociálne siete Facebook a Instagram, hrozí v EÚ zákaz reklamy. Dôvodom je jej špecifická forma, takzvaná cielená reklama. Zákaz cielenej reklamy, ktorá sa zameriava na používateľov vďaka zberu ich osobných údajov, je pre Metu viac než komplikáciou. Americká spoločnosť sa dlho snahám o obmedzenie tejto [...]

Dušan Lehotský, učiteľ, tréner atletiky

Vychoval viacerých majstrov ČSSR v atletike: Na školských pretekoch som len čumel. Keď to takto pôjde ďalej, v tridsiatke budú o barlách

29.04.2024 00:00

Dušan Lehotský v Levoči učil telocvik a viedol mladých športovcov 44 rokov.

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

ozios

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 38
Celková čítanosť: 49445x
Priemerná čítanosť článkov: 1301x

Autor blogu

Kategórie