Založ si blog

Nvidia vo veľkom napreduje v umelej inteligencii

Vzhľadom na to, že generatívne modely AI, ako je ChatGPT, sú teraz v kurze, môžeme predpokladať, že mnohí vývojári by mohli mať záujem o nové riešenie od Nvidie, ktoré ponúka prostredníctvom nástroja NVIDIA AI Workbench. Workbench je ucelený systém, ktorý umožňuje vývojárom rýchlo vytvárať, testovať a prispôsobovať vopred pripravené generatívne modely AI a LLM na PC, alebo pracovných staniciach, a následne ich škálovať prakticky do akéhokoľvek dátového centra, verejného cloudu alebo cloudu NVIDIA DGX.

Stvorený pre pokročilú kolaboráciu

Zjednodušené používateľské rozhranie nástroja Workbench umožňuje kolaboráciu medzi projektovými tímami v oblasti AI ako aj zjednodušený prístup k obľúbeným úložiskám, ako sú Hugging Face, GitHub a NVIDIA NGC. Vývojári  disponujúci počítačom alebo pracovnou stanicou s grafickou kartou Nvidia RTX budú môcť pracovať s týmito generatívnymi modelmi na svojich lokálnych systémoch, ale v prípade potreby ich môžu rozšíriť aj na zdroje dátových centier a „cloud computingu“.

Ucelená stratégia zameraná na AI riešenia

Nvidia čoraz výraznejšie vstupuje na trh s AI riešeniami, a to nielen v podobe Workbench, ale aj ďalšími riešeniami ako Nvidia ACE pre herné konzoly. Spoločnosť nedávno tiež oznámila štvrtú iteráciu svojej softvérovej platformy Nvidia AI Enterprise, ktorá ponúka nástroje na adopciu a kustomizáciu generatívnej AI. Nvidia AI Enterprise sa skladá z viacerých nástrojov vrátane Nvidia NeMo, čo je „cloud-native framework”umožňujúci používateľom vytvárať a nasadzovať veľké jazykové modely (LLM), ako sú ChatGPT alebo Bard od Googlu.

Spájanie síl pre pokročilejšiu AI infraštruktúru

Nedávne ohlásenie spolupráce medzi Nvidia a firmou Snowflake umožní firemným zákazníkom pomocou cloudu „Snowflake Data Cloud“ vkladať proprietárne údaje do veľkých jazykových modelov na prispôsobenie ich potrebám. Budú tak môcť trénovať a dolaďovať generatívne AI chatboty bez toho, aby museli citlivé dáta presúvať mimo priestorov firmy. Získavajú plnú kontrolu  nad svojimi veľkými data súbormi, zachovávajú dátovú bezpečnosť. Zároveň sa im znižujú režijné náklady na tento typ operácií.

Akciám firmy Nvidia sa dlhodobo darí

Za posledných päť rokov zaznamenala Nvidia signifikantný nárast ceny akcií o 585,94%. Za obdobie od začiatku roka 2023 nárast predstavoval 194,61%.

Ozios-Austera-Nvidia je doterajsi vitaz pretekov v oblasti umelej inteligencie

Vývoj akcií spoločnosti NVIDIA Corp v priebehu piatich rokov. Zdroj: tradingview.com

Čo sa deje s Nike? Legendárny výrobca topánok utrpel najväčší jednodenný prepad hodnoty akcií vo svojej histórii

04.07.2024

Nedávny prepad akcií spoločnosti Nike, spôsobený slabšími výsledkami predaja, vyvoláva otázky o budúcej stratégii a výkonnosti tejto globálnej značky. Nike, známy svojím inovatívnym prístupom k športovému oblečeniu a obuvi, čelí výzvam, ktoré ovplyvnili jeho finančné ukazovatele a trhovú pozíciu. V analýze sa zameriame na príčiny tohto poklesu a jeho dopad na [...]

Akcie GameStop sú ako na horskej dráhe. Nahor ich tlačia nadšenci, nadol realita

13.06.2024

Od svojich začiatkov v roku 1984 sa GameStop vypracoval na jedného z hlavných hráčov vo svete videohier. Avšak s nástupom digitálnej éry začala spoločnosť upadať. Napriek tomu, v januári 2021, masívne investície drobných investorov, vrátane Keitha Gilla, zmenili pohľad na túto spoločnosť. Na začiatku júna akcie spoločnosti po ďalšom Gillovom príspevku vzrástli o 74%, [...]

Slovenskej ekonomike by sa malo dariť. Problémom sú ale slabšie objednávky a aj málo nezamestnaných

02.05.2024

Kým pri vzniku Slovenskej republiky dosahovalo HDP 14 miliárd €, koncom minulého roka to bolo 122 miliárd €. Hoci na prvý pohľad ide o vynikajúce číslo, v posledných troch rokoch ho ťahal hore do veľkej miery najmä rast cien a nie rast reálnej ekonomiky. Rok 2024 by sa mal niesť v znamení pozitívneho výhľadu. Napriek tomu pretrváva aj riziko [...]

Peter Gregor, ta3

Podplukovník Gregor: Kto lietal na migoch, si do F-16 nesadne. Výcvik sme postavili na nových a mladých ľuďoch

27.07.2024 10:00

Na F-16 sa lieta úžasne. Vieme s nimi robiť veci, ktoré sme doteraz nemohli so žiadnym iným strojom, povedal pre ta3 veliteľ letky F-16 Peter Gregor.

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

ozios

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 41
Celková čítanosť: 54853x
Priemerná čítanosť článkov: 1338x

Autor blogu

Kategórie