Založ si blog

Nvidia vo veľkom napreduje v umelej inteligencii

Vzhľadom na to, že generatívne modely AI, ako je ChatGPT, sú teraz v kurze, môžeme predpokladať, že mnohí vývojári by mohli mať záujem o nové riešenie od Nvidie, ktoré ponúka prostredníctvom nástroja NVIDIA AI Workbench. Workbench je ucelený systém, ktorý umožňuje vývojárom rýchlo vytvárať, testovať a prispôsobovať vopred pripravené generatívne modely AI a LLM na PC, alebo pracovných staniciach, a následne ich škálovať prakticky do akéhokoľvek dátového centra, verejného cloudu alebo cloudu NVIDIA DGX.

Stvorený pre pokročilú kolaboráciu

Zjednodušené používateľské rozhranie nástroja Workbench umožňuje kolaboráciu medzi projektovými tímami v oblasti AI ako aj zjednodušený prístup k obľúbeným úložiskám, ako sú Hugging Face, GitHub a NVIDIA NGC. Vývojári  disponujúci počítačom alebo pracovnou stanicou s grafickou kartou Nvidia RTX budú môcť pracovať s týmito generatívnymi modelmi na svojich lokálnych systémoch, ale v prípade potreby ich môžu rozšíriť aj na zdroje dátových centier a „cloud computingu“.

Ucelená stratégia zameraná na AI riešenia

Nvidia čoraz výraznejšie vstupuje na trh s AI riešeniami, a to nielen v podobe Workbench, ale aj ďalšími riešeniami ako Nvidia ACE pre herné konzoly. Spoločnosť nedávno tiež oznámila štvrtú iteráciu svojej softvérovej platformy Nvidia AI Enterprise, ktorá ponúka nástroje na adopciu a kustomizáciu generatívnej AI. Nvidia AI Enterprise sa skladá z viacerých nástrojov vrátane Nvidia NeMo, čo je „cloud-native framework”umožňujúci používateľom vytvárať a nasadzovať veľké jazykové modely (LLM), ako sú ChatGPT alebo Bard od Googlu.

Spájanie síl pre pokročilejšiu AI infraštruktúru

Nedávne ohlásenie spolupráce medzi Nvidia a firmou Snowflake umožní firemným zákazníkom pomocou cloudu „Snowflake Data Cloud“ vkladať proprietárne údaje do veľkých jazykových modelov na prispôsobenie ich potrebám. Budú tak môcť trénovať a dolaďovať generatívne AI chatboty bez toho, aby museli citlivé dáta presúvať mimo priestorov firmy. Získavajú plnú kontrolu  nad svojimi veľkými data súbormi, zachovávajú dátovú bezpečnosť. Zároveň sa im znižujú režijné náklady na tento typ operácií.

Akciám firmy Nvidia sa dlhodobo darí

Za posledných päť rokov zaznamenala Nvidia signifikantný nárast ceny akcií o 585,94%. Za obdobie od začiatku roka 2023 nárast predstavoval 194,61%.

Ozios-Austera-Nvidia je doterajsi vitaz pretekov v oblasti umelej inteligencie

Vývoj akcií spoločnosti NVIDIA Corp v priebehu piatich rokov. Zdroj: tradingview.com

Pokračovanie vzostupu digitálnych bánk je nezadržateľné. Klasické banky majú čo robiť, aby udržali krok

02.04.2024

Väčšinu bankových transakcií dnes ľudia robia z pohodlia domova. Digitálny vek umožňuje takmer neobmedzenú dostupnosť takýchto úkonov, bez potreby fyzickej návštevy pobočiek, vďaka čomu sa stále viac na trhu rozrastajú digitálne banky, ktoré ponúkajú svoje služby iba online. Spoločnosti ako Revolut, Manzo alebo Monese sa tešia nesmiernej popularite hlavne [...]

Nová regulácia kryptomien (MiCA) otvára novú éru pre virtuálne meny

12.02.2024

Regulácia MiCA (Markets in Crypto Assets) predstavuje revolučný krok v rámci európskych trhov s kryptoaktívami, prinášajúci nové možnosti a lepšiu bezpečnosť do tohto dynamického a rýchlo rastúceho odvetvia. Pre Európsku úniu je to vstupenka do novej éry v digitálnom finančnom svete. Tento právny rámec, ktorý má 150 strán, je založený na obdobných pravidlách [...]

Meta Platforms čelí v EÚ obmedzenia a možnému zákazu reklamy

24.11.2023

Americkej spoločnosti Meta Platforms, ktorá prevádzkuje sociálne siete Facebook a Instagram, hrozí v EÚ zákaz reklamy. Dôvodom je jej špecifická forma, takzvaná cielená reklama. Zákaz cielenej reklamy, ktorá sa zameriava na používateľov vďaka zberu ich osobných údajov, je pre Metu viac než komplikáciou. Americká spoločnosť sa dlho snahám o obmedzenie tejto [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

ozios

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 38
Celková čítanosť: 49428x
Priemerná čítanosť článkov: 1301x

Autor blogu

Kategórie