Založ si blog

Akcie spoločnosti Meta na 18-mesačnom maxime. A to vďaka Threads

Konkurencia medzi miliardármi Elonom Muskom, majiteľom siete Twitter a Markom Zuckerbergom, CEO Meta sa už dlhšie stupňuje. Meta sa rozhodla pripraviť konkurenčný projekt s názvom Threads, ktorý si získal 100 miliónov používateľov len za 5 dní. Nasledoval nárast ceny akcií spoločnosti Meta.

Rivalita dvoch titanov

Threads, je názov textovej aplikácie prepojenej s populárnou platformou na zdieľanie fotografií Instagram. Vyznačuje sa výraznými paralelami s konkurentom Twitter, a poskytuje používateľom možnosti vrátane označenia „páči sa mi“, uverejňovania, zdieľania a opätovného uverejňovania obsahu. Threads naviac umožňuje používateľom ponechať si svoje používateľské mená na ktoré sú zvyknutí na Instagrame. Elon Musk, majiteľ platformy Twitter kontruje predstavením série funkcií, ktorými by chcel zvýšiť príjmy spoločnosti.

Prehľad hodnoty akcií spoločnosti Meta Platforms

Akcie spoločnosti Meta po ohlásení registrácie 100 miliónov používateľov v stredu 5. júla ráno vzrástli takmer o 4 % na 295,29 USD, čo predstavuje najvyššiu cenu za akciu tohto sociálneho média od konca januára 2022.

Austera-Ozios-Akcie Meta vdaka uspechu Threads dalej rastu. Su uz na 18-mesacnom maxime
Pohyby akcií firmy Meta Platforms za obdobie 5 rokov (Zdroj: Google Finance)

Nárast ceny akcií prichádza po finančných problémoch a následnom poklese hodnoty akcií  začiatkom minulého roka (2022). Dá sa očakávať, že optimizmus spojený s novou službou Threads bude pokračovať aj naďalej, a v prípade, že sa bude Meta Platforms dariť naplniť očakávania, ako aj rady používateľov, môže sa tento optimizmus pozitívne prejaviť aj na cenách akcií firmy.

Threads ako ďalšia platforma v poradí

Meta Platforms, Inc., predtým nazývaná Facebook, je americký nadnárodný technologický konglomerát so sídlom v Menlo Park v Kalifornii. Spoločnosť vlastní a prevádzkuje okrem iných produktov a služieb sociálnu platformu Facebook, Instagram, WhatsApp a samozrejme najnovšie spomínaný Threads.

Pokračovanie vzostupu digitálnych bánk je nezadržateľné. Klasické banky majú čo robiť, aby udržali krok

02.04.2024

Väčšinu bankových transakcií dnes ľudia robia z pohodlia domova. Digitálny vek umožňuje takmer neobmedzenú dostupnosť takýchto úkonov, bez potreby fyzickej návštevy pobočiek, vďaka čomu sa stále viac na trhu rozrastajú digitálne banky, ktoré ponúkajú svoje služby iba online. Spoločnosti ako Revolut, Manzo alebo Monese sa tešia nesmiernej popularite hlavne [...]

Nová regulácia kryptomien (MiCA) otvára novú éru pre virtuálne meny

12.02.2024

Regulácia MiCA (Markets in Crypto Assets) predstavuje revolučný krok v rámci európskych trhov s kryptoaktívami, prinášajúci nové možnosti a lepšiu bezpečnosť do tohto dynamického a rýchlo rastúceho odvetvia. Pre Európsku úniu je to vstupenka do novej éry v digitálnom finančnom svete. Tento právny rámec, ktorý má 150 strán, je založený na obdobných pravidlách [...]

Meta Platforms čelí v EÚ obmedzenia a možnému zákazu reklamy

24.11.2023

Americkej spoločnosti Meta Platforms, ktorá prevádzkuje sociálne siete Facebook a Instagram, hrozí v EÚ zákaz reklamy. Dôvodom je jej špecifická forma, takzvaná cielená reklama. Zákaz cielenej reklamy, ktorá sa zameriava na používateľov vďaka zberu ich osobných údajov, je pre Metu viac než komplikáciou. Americká spoločnosť sa dlho snahám o obmedzenie tejto [...]

Kolumbíjska univerzita

Biely dom vyzval na pokojné protesty na amerických univerzitách

29.04.2024 08:25

Vlna demonštrácií sa začala na Kolumbijskej univerzite v New Yorku, rýchlo sa však rozšírila po celej krajine.

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy

29.04.2024 06:11, aktualizované: 06:50

Izraelské útoky na domy v Rafahu a v Pásme Gazy zabili viacerých Palestínčanov a mnohých zranili, uvádzajú miestne zdroje.

pellegrini, vila na slavíne

Prezidentské bývanie sa hľadá desaťročia, Pellegrini dedí veľký hriech svojich predchodcov. Čo hovorí úrad a analytik?

29.04.2024 06:00

Bezpečnostný analytik aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov uviedli, že vlastné bývanie je potrebné aj kvôli incidentom. Je otázne, či sa budúci prezident Peter Pellegrini bude touto dilemou zaoberať.

ozios

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 38
Celková čítanosť: 49462x
Priemerná čítanosť článkov: 1302x

Autor blogu

Kategórie