Založ si blog

Alibaba napreduje v AI

Alibaba ako technologická spoločnosť investuje značné prostriedky do umelej inteligencie (AI) s cieľom zlepšiť svoje služby. Trend zavádzania AI je momentálne pre mnohé firmy naozaj zásadný. Spoločnosti investujú do tejto technológie čím ďalej tým viac finančných prostriedkov a Alibaba je na tom podobne.

Konkurenčný produkt od Alibaby

Technologický gigant najnovšie oznámil, že sa posunie do top priečok firiem v zavádzaní AI. Alibaba Cloud, jednotka čínskeho technologického gigantu Alibaba oznámila, že bude zavádzať svoj vlastný produkt v štýle ChatGPT s názvom Tongyi Qianwen.

Konkurent Tongyi Qianwen bude na začiatku nasadený na DingTalk, komunikačný softvér spoločnosti Alibaba na pracovisku, a Tmall Genie, poskytovateľa inteligentných domácich spotrebičov. Spoločnosť oznámila smelé plány na summite Alibaba Cloud Summit 2023 kde sa pochválila, že zavedie chatbota poháňaného umelou inteligenciou do všetkých produktov Alibaba od podnikovej komunikácie až po elektronický obchod.

Ozios-Austera-Cinska Alibaba vo velkom nasadzuje umelu inteligenciu AI do praxe
Výkonnosť akcií spoločnosti Alibaba Group Holdings Ltd ADR za posledných 5 rokov. (Zdroj: Investing)

Plány spoločnosti v oblasti umelej inteligencie

Spoločnosť má v tejto oblasti viacero plánov. Jedným z hlavných cieľov je zlepšiť zákaznícku skúsenosť. Alibaba plánuje využívať AI na poskytovanie personalizovaných odporúčaní a zlepšenie celkového zážitku z nakupovania na svojej platforme. Spoločnosť už zaviedla chatboty poháňané AI, ktoré pomáhajú zákazníkom s ich požiadavkami.

Medzi ďalšie strategické ciele patrí zlepšenie logistiky a riadenie dodávateľského reťazca s pomocou AI. Alibaba využíva AI na optimalizáciu svojich logistických operácií a dodávateľského reťazca vrátane dodacích trás, riadenia zásob a automatizácie skladov. Napredovať plánuje aj vo vyvíjaní technológie autonómneho riadenia. Alibaba investuje do technológie autonómneho riadenia prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti Alibaba DAMO Academy. Cieľom spoločnosti je vyvinúť autonómne autá a doručovacie vozidlá, ktoré môžu bezpečne a efektívne fungovať na cestách.

Najväčšou prioritou je akturálne aj vybudovanie cloudovej platformy poháňanej umelou inteligenciou. Alibaba Cloud, divízia cloud computingu spoločnosti, vyvíja cloudovú platformu poháňanú umelou inteligenciou, ktorá môže poskytovať rôzne služby umelej inteligencie, ako je strojové učenie, spracovanie prirodzeného jazyka a počítačové videnie.

Ďalším z plánov je podporovať výskum v oblasti AI. Alibaba podporuje výskum umelej inteligencie prostredníctvom akadémie Alibaba DAMO, ktorá zriadila výskumné laboratóriá v Číne, Spojených štátoch, Izraeli a Singapure. Cieľom spoločnosti je prostredníctvom týchto výskumných aktivít napredovať v technológii AI a jej aplikáciách.

Celkovo sa plány spoločnosti Alibaba v oblasti AI zameriavajú na zlepšenie zákazníckej skúsenosti, optimalizáciu logistiky a riadenia dodávateľského reťazca, vývoj technológie autonómneho riadenia, vybudovanie cloudovej platformy poháňanej AI a podporu výskumu AI.

Pokračovanie vzostupu digitálnych bánk je nezadržateľné. Klasické banky majú čo robiť, aby udržali krok

02.04.2024

Väčšinu bankových transakcií dnes ľudia robia z pohodlia domova. Digitálny vek umožňuje takmer neobmedzenú dostupnosť takýchto úkonov, bez potreby fyzickej návštevy pobočiek, vďaka čomu sa stále viac na trhu rozrastajú digitálne banky, ktoré ponúkajú svoje služby iba online. Spoločnosti ako Revolut, Manzo alebo Monese sa tešia nesmiernej popularite hlavne [...]

Nová regulácia kryptomien (MiCA) otvára novú éru pre virtuálne meny

12.02.2024

Regulácia MiCA (Markets in Crypto Assets) predstavuje revolučný krok v rámci európskych trhov s kryptoaktívami, prinášajúci nové možnosti a lepšiu bezpečnosť do tohto dynamického a rýchlo rastúceho odvetvia. Pre Európsku úniu je to vstupenka do novej éry v digitálnom finančnom svete. Tento právny rámec, ktorý má 150 strán, je založený na obdobných pravidlách [...]

Meta Platforms čelí v EÚ obmedzenia a možnému zákazu reklamy

24.11.2023

Americkej spoločnosti Meta Platforms, ktorá prevádzkuje sociálne siete Facebook a Instagram, hrozí v EÚ zákaz reklamy. Dôvodom je jej špecifická forma, takzvaná cielená reklama. Zákaz cielenej reklamy, ktorá sa zameriava na používateľov vďaka zberu ich osobných údajov, je pre Metu viac než komplikáciou. Americká spoločnosť sa dlho snahám o obmedzenie tejto [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

ozios

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 38
Celková čítanosť: 49223x
Priemerná čítanosť článkov: 1295x

Autor blogu

Kategórie