Založ si blog

Optimistický výhľad pre spoločnosť Zoom

Aplikácia Zoom patrila v pandémii medzi top nástroje pre online prácu, po jej odznení však záujem zásadne klesol. Dnes sa snaží reštartovať svoju pozíciu.

Začiatok roka sa pre Zoom nezačal práve najšťastnejšie. Od roku 2018 až po posledný štvrťrok vykázala firma stratu v hodnote 104 miliónov dolárov. Tú pripisuje nákladom na kompenzácie založené na akciách. Iný pohľad ukazuje, že spoločnosť musí čeliť rastúcej konkurencii aplikácií, ako sú Google Meet a Microsoft Teams, ktoré boli v priebehu rokov vylepšené a využíva ich čím ďalej tým viac spotrebiteľov.

Znižovanie nákladov

Tak ako iné technologické spoločnosti, Zoom nedávno pristúpil k prepúšťaniu zamestnancov. O prácu príde približne 15 % zamestnancov, teda zhruba 1 300 ľudí. Prepúšťanie je súčasťou širšieho znižovania výdavkov, vďaka ktorému by Zoom mohol vylepšiť svoju bilanciu.

Nárast akcií

Zdá sa však, že začiatok tohto týždňa sa predikcia pre Zoom začína pozitívne. V pondelok sme totiž mohli vidieť nárast akcií približne o 8 %. Dôvodom je zverejnenie výsledkov za štvrtý štvrťrok, ktoré prekonalo odhady analytikov a prinieslo optimistický výhľad na rok 2023. Ak sa pozrieme na tento rok,  rast bude mierny, Zoom očakáva tržby v rozmedzí 4,435 až 4,455 miliardy dolárov, čo je zhruba 1,1 % nárast.

Zoom počas pandémie

Zoom zažil najväčší nárast v rokoch 2020 až 2021 vďaka vysokému dopytu po ich službách počas pandémie, ktorý sa po jej prekonaní náhle spomalil. Najnovšie vyhlásenie spoločnosti však môže byť novým začiatkom opätovného rastu, pretože tržby sa v štvrťroku, ktorý sa skončil 31. januára, medziročne zvýšili o 4 %.

Ozios-Austera-Zoom vystupal do nebies a nasledne padol na dno
Výkonnosť spoločnosti Zoom Video Communications Inc za posledných 5 rokov. (Zdroj: Investing)

Hybrid je budúcnosťou

Aké môže byť smerovanie spoločnosti Zoom z dlhodobého hľadiska? Celé odvetvie technológií a toho, ako budú ľudia fungovať v budúcnosti sa prispôsobuje digitalizácií a iným faktorom. Umelá inteligencia a automatizácia budú zohrávať dôležitú úlohu. Pracovné pozície budú čím ďalej tým viac používať digitálne nástroje, ktoré sa postupne zavádzajú aj do zdravotníctva, štátnej správy a inde.

Hybridný spôsob práce je čím ďalej tým preferovanejší a hybridné pracovné prostredie či hybridné podujatia budú nasledujúce roky v popredí. Z tohto hľadiska by aj spoločnosť Zoom mala stáť pred úspešnými rokmi jej pôsobenia. Spoločnosť Zoom uviedla, že počas štvrtého fiškálneho štvrťroka predstaví e-mailové a kalendárové služby spolu s chatbotom pre virtuálnych agentov na vybavovanie otázok zákazníckych služieb.

Čo sa deje s Nike? Legendárny výrobca topánok utrpel najväčší jednodenný prepad hodnoty akcií vo svojej histórii

04.07.2024

Nedávny prepad akcií spoločnosti Nike, spôsobený slabšími výsledkami predaja, vyvoláva otázky o budúcej stratégii a výkonnosti tejto globálnej značky. Nike, známy svojím inovatívnym prístupom k športovému oblečeniu a obuvi, čelí výzvam, ktoré ovplyvnili jeho finančné ukazovatele a trhovú pozíciu. V analýze sa zameriame na príčiny tohto poklesu a jeho dopad na [...]

Akcie GameStop sú ako na horskej dráhe. Nahor ich tlačia nadšenci, nadol realita

13.06.2024

Od svojich začiatkov v roku 1984 sa GameStop vypracoval na jedného z hlavných hráčov vo svete videohier. Avšak s nástupom digitálnej éry začala spoločnosť upadať. Napriek tomu, v januári 2021, masívne investície drobných investorov, vrátane Keitha Gilla, zmenili pohľad na túto spoločnosť. Na začiatku júna akcie spoločnosti po ďalšom Gillovom príspevku vzrástli o 74%, [...]

Slovenskej ekonomike by sa malo dariť. Problémom sú ale slabšie objednávky a aj málo nezamestnaných

02.05.2024

Kým pri vzniku Slovenskej republiky dosahovalo HDP 14 miliárd €, koncom minulého roka to bolo 122 miliárd €. Hoci na prvý pohľad ide o vynikajúce číslo, v posledných troch rokoch ho ťahal hore do veľkej miery najmä rast cien a nie rast reálnej ekonomiky. Rok 2024 by sa mal niesť v znamení pozitívneho výhľadu. Napriek tomu pretrváva aj riziko [...]

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

ozios

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 41
Celková čítanosť: 54828x
Priemerná čítanosť článkov: 1337x

Autor blogu

Kategórie