Založ si blog

Optimistický výhľad pre spoločnosť Zoom

Aplikácia Zoom patrila v pandémii medzi top nástroje pre online prácu, po jej odznení však záujem zásadne klesol. Dnes sa snaží reštartovať svoju pozíciu.

Začiatok roka sa pre Zoom nezačal práve najšťastnejšie. Od roku 2018 až po posledný štvrťrok vykázala firma stratu v hodnote 104 miliónov dolárov. Tú pripisuje nákladom na kompenzácie založené na akciách. Iný pohľad ukazuje, že spoločnosť musí čeliť rastúcej konkurencii aplikácií, ako sú Google Meet a Microsoft Teams, ktoré boli v priebehu rokov vylepšené a využíva ich čím ďalej tým viac spotrebiteľov.

Znižovanie nákladov

Tak ako iné technologické spoločnosti, Zoom nedávno pristúpil k prepúšťaniu zamestnancov. O prácu príde približne 15 % zamestnancov, teda zhruba 1 300 ľudí. Prepúšťanie je súčasťou širšieho znižovania výdavkov, vďaka ktorému by Zoom mohol vylepšiť svoju bilanciu.

Nárast akcií

Zdá sa však, že začiatok tohto týždňa sa predikcia pre Zoom začína pozitívne. V pondelok sme totiž mohli vidieť nárast akcií približne o 8 %. Dôvodom je zverejnenie výsledkov za štvrtý štvrťrok, ktoré prekonalo odhady analytikov a prinieslo optimistický výhľad na rok 2023. Ak sa pozrieme na tento rok,  rast bude mierny, Zoom očakáva tržby v rozmedzí 4,435 až 4,455 miliardy dolárov, čo je zhruba 1,1 % nárast.

Zoom počas pandémie

Zoom zažil najväčší nárast v rokoch 2020 až 2021 vďaka vysokému dopytu po ich službách počas pandémie, ktorý sa po jej prekonaní náhle spomalil. Najnovšie vyhlásenie spoločnosti však môže byť novým začiatkom opätovného rastu, pretože tržby sa v štvrťroku, ktorý sa skončil 31. januára, medziročne zvýšili o 4 %.

Ozios-Austera-Zoom vystupal do nebies a nasledne padol na dno
Výkonnosť spoločnosti Zoom Video Communications Inc za posledných 5 rokov. (Zdroj: Investing)

Hybrid je budúcnosťou

Aké môže byť smerovanie spoločnosti Zoom z dlhodobého hľadiska? Celé odvetvie technológií a toho, ako budú ľudia fungovať v budúcnosti sa prispôsobuje digitalizácií a iným faktorom. Umelá inteligencia a automatizácia budú zohrávať dôležitú úlohu. Pracovné pozície budú čím ďalej tým viac používať digitálne nástroje, ktoré sa postupne zavádzajú aj do zdravotníctva, štátnej správy a inde.

Hybridný spôsob práce je čím ďalej tým preferovanejší a hybridné pracovné prostredie či hybridné podujatia budú nasledujúce roky v popredí. Z tohto hľadiska by aj spoločnosť Zoom mala stáť pred úspešnými rokmi jej pôsobenia. Spoločnosť Zoom uviedla, že počas štvrtého fiškálneho štvrťroka predstaví e-mailové a kalendárové služby spolu s chatbotom pre virtuálnych agentov na vybavovanie otázok zákazníckych služieb.

Pokračovanie vzostupu digitálnych bánk je nezadržateľné. Klasické banky majú čo robiť, aby udržali krok

02.04.2024

Väčšinu bankových transakcií dnes ľudia robia z pohodlia domova. Digitálny vek umožňuje takmer neobmedzenú dostupnosť takýchto úkonov, bez potreby fyzickej návštevy pobočiek, vďaka čomu sa stále viac na trhu rozrastajú digitálne banky, ktoré ponúkajú svoje služby iba online. Spoločnosti ako Revolut, Manzo alebo Monese sa tešia nesmiernej popularite hlavne [...]

Nová regulácia kryptomien (MiCA) otvára novú éru pre virtuálne meny

12.02.2024

Regulácia MiCA (Markets in Crypto Assets) predstavuje revolučný krok v rámci európskych trhov s kryptoaktívami, prinášajúci nové možnosti a lepšiu bezpečnosť do tohto dynamického a rýchlo rastúceho odvetvia. Pre Európsku úniu je to vstupenka do novej éry v digitálnom finančnom svete. Tento právny rámec, ktorý má 150 strán, je založený na obdobných pravidlách [...]

Meta Platforms čelí v EÚ obmedzenia a možnému zákazu reklamy

24.11.2023

Americkej spoločnosti Meta Platforms, ktorá prevádzkuje sociálne siete Facebook a Instagram, hrozí v EÚ zákaz reklamy. Dôvodom je jej špecifická forma, takzvaná cielená reklama. Zákaz cielenej reklamy, ktorá sa zameriava na používateľov vďaka zberu ich osobných údajov, je pre Metu viac než komplikáciou. Americká spoločnosť sa dlho snahám o obmedzenie tejto [...]

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Viktor Orbán

Gyöngyösi: Orbán je nepriateľ národa, premenil Maďarsko na diktatúru. Budapešť by nemala zabudnúť na sovietske tanky

26.04.2024 10:40

Myslím, že sme sa v Maďarsku vrátili do boľševických časov, tvrdí predseda strany Jobbik.

ozios

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 38
Celková čítanosť: 49251x
Priemerná čítanosť článkov: 1296x

Autor blogu

Kategórie